Kaivoin aamulla jo innokkaasti kameran esiin ja osoitin linssin kohti liedellä tuoksuvaa kaurapuuroa, mutta kameran näytön teksti muutti suunnitelmani uusiksi: "Vaihda akku". No, jos niitä kuvia sitten lounasaikaan.

Eilinen ilta meni syömisten puolesta hyvin, mutta muuten jokin mätti koko illan. Olo oli väsynyt ja surullinen, eikä tilannetta parantanut se, että tuijottelin vartin verran mekkoni alta pömpöttävää alavatsaa. Aloin pohtia, pitäisikö kalorimäärää tiputtaa ja päätinkin lisätä kasvisten syöntiä. Lisäksi suuntasin illalla koneelle etsimään tehokkaita vatsalihastreenejä.

Aloitan huomenna salilla käymisen, ja ensimmäisenä vuorossa on huomisiltainen BodyStep. Tuntikuvauksen mukaan jumpassa pitäisi syke pysyä korkealla, ja aerobisen liikunnan pitäisi polttaa rasvaa vähän ympäri kehoa. Odotan kyllä innolla jumppaa, mutta saa nähdä, miten kuollut olen bodystepin jälkeen (kerron huomenna tai tiistaina siitä fiiliksiä). Joka tapauksessa mietin, että rinnalle pitäisi keksiä vielä tehokasta pömppömahatreeniä.
Googlettamalla löysin seuraavaa tietoa:

Kauneus ja terveys/Mari Sainio, liikunnanohjaaja:

Alavatsan saa litteäksi treenaamalla syvää poikittaista vatsalihasta. Tässä kaksi tehokasta liikettä:
Liike 1: Asetu kyynärnojaan, eli siten, että vain kyynärvarret ja päkiät koskettavat lattiaa. Vedä napaa tiukasti kohti selkärankaa ja pyri pyöristämään alaselkää. Huom! Selkä ei saa mennä notkolle!
Koukista polviasi lähelle lattiaa ja ojenna takaisin suoriksi siten, että lantio pysyy paikoillaan. Hengitä sisään, kun koukistat. Ojennuksessa puhalla ulos. Muista vetää koko ajan napaa kohti selkärankaa.
Tee 5–15 toistoa kerralla, lepää hetki ja toista niin monta kertaa kuin jaksat.

Liike 2: Asetu selinmakuulle kämmenet pään takana ja vie vastakkainen kyynärpää ja polvi yhteen. Vedä napaa tiukasti kohti selkärankaa ja pyöristä selkää lattiaa vasten niin paljon kuin pystyt.
Pysy asennossa 10–20 sekuntia, lepää ja vaihda toinen puoli. Muista hengittää koko ajan nenän kautta sisään ja suun kautta ulos.


Pitää kokeilla tuota treeniä, mutta vatsaa paineltuani tulin siihen tulokseen, että mulla on ylävatsankin lihakset huonossa kunnossa. Päätin tukeutua videoihin, jotka kulutin puhki viime kesänä:

https://www.youtube.com/watch?v=X1_OvIqz4bo
https://www.youtube.com/watch?v=a1DS7G9OjfQ

Ja sitten perään muutama uusi kokeilu:

https://www.youtube.com/watch?v=pg1061WWud4
https://www.youtube.com/watch?v=XkrqRQx6DWI&feature=relmfu

Cassey Ho:n videoihin jäin koukkuun tosiaan viime kesänä, tuon naisen energisyys on jotakin ihan tajutonta! Tsemppaa treenaamaan töiden jälkeenkin. Kesällä treenasin videoiden mukana, mutta nyt kirjaan vatsalihasliikkeet varmaan ylös paperille. Voi sitten hoitaa treenin salilla suoraan jumpan jälkeen. Kotona treenaaminen tuntuu jotenkin vaikealta, vaikka tilaa täältä kaksiosta löytyykin. Poikaystäväni ei nimittäin ole mikään himoliikkuja, eikä tykkää kiinteytymisprojektistani yhtään. Parempi liikkua siis suosiolla kodin ulkopuolella.

Palaillaan!
Heidi