Hyvää, halpaa ja helppoa! Pinaattiohukaiset saa loihdittua parilla eurolla nopeasti, ja lettuja riittää usean päivän ajaksi. Tämän ohjeen annoksesta ohukaisia riittää 30-40 kappaleen verran.

Tarvitset:

4 dl maitoa
noin 2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
ripaus muskottia
ripaus valkopippuria
2 rkl öljyá

75-150g pakastettua pinaattia hienonnettuna (tai porkkanalettuja tehdessä 3-5 dl hienoksi raastettua porkkanaa)

Vaiheet:

1. Vatkaa ensin puolet maidosta ja jauhot kulhossa kierrevatkaimella.

2. Lisää vatkaten munat, loppu maito, mausteet, öljy ja pinaatti (tai porkkanaraaste).
Anna taikinan turvota hetken.

3. Ruskista ohukaispannulla hieman rasvaa ensimmäistä paistoerää varten.
Paista ohukaiset kauniin ruskeiksi molemmin puolin.




Kuvassa tämänpäiväinen lounaani: pinaattiohukaisia porkkanoiden, raejuuston ja
keitetyn perunan kera. Kyytipojaksi tein vielä kananmunaleivän.